Skip to content Skip to footer

Wat is een shantala massage?

Baby Shantala massage is een gestructureerde manier van aanraking om je baby geborgenheid en ontspanning te geven.
Contact met je baby is heel belangrijk voor zijn of haar emotionele ontwikkeling.
Baby’s herkennen al snel de geur en stem, en handen van de ouders.
Shantala baby massage is een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s . In India (waar deze massage vorm vandaan komt) is deze massage een onderdeel van de dagelijkse verzorging.
Het is een ritmische massage, die er op gericht is om met aandacht en respect bezig te zijn met het kind.
Tijdens deze sessie toon ikzelf – gecertificeerd voor het geven van deze massage – op een levensechte pop voor, hoe je deze ritmische massagebewegingen dient uit te voeren . Jij geeft de massage zelf aan jouw baby.

Wat voor effect heeft baby Shantala massage op het kind en de ouder ?

Massage biedt veel voordelen en één ervan is dat het een zeer sterke band doet ontstaan tussen baby en ouder. 
Het masseren van een baby leidt tot de afscheiding van ocytocine, een hormoon dat de gevoelens van verbondenheid bevordert ten aanzien van de persoon die de massage geeft. Deze techniek kan de ouderbinding stimuleren (of herstellen), wat essentieel is voor zowel de lichamelijke als de emotionele, psychologische en cognitieve ontwikkeling van de baby.
Via babymassage kan men met de baby communiceren zonder woorden.
Tijdens een massage ontstaat er een volledig gesprek in lichaamstaal waardoor de ouder en het kind elkaar steeds beter leren kennen en aanvoelen. De baby voelt zich veilig en gekend.

De Shantala babymassage heeft vooral een positieve uitwerking bij onrustige en gevoelige baby’s.
– Het versterkt de emotionele band tussen baby en ouder
– Je leert elkaar beter kennen.
– Je baby krijgt een besef van geborgenheid en veilig zijn
– Versterkt het gevoel van liefde
– Bevordert het contact en de communicatie
– Je baby voelt dat hij geliefd is en welkom is in zijn omgeving.
– Zorgt voor innerlijke rust bij je baby
– Goed voor het taalgebruik door het gebruik van versjes of liedjes
– De spijsvertering (reflux, krampjes, constipatie en andere ongemakken)
– Zorgt voor een beter slaappatroon
– Het vermindert spanningen
– Meer weerstand tegen ziektes

populair
shantala massage + hydrotherapie                             
25 min hydrotherapie
20 min shantala massage
65

Een combinatie van verkwikkende hydrotherapie en de rustgevende Shantala-massage, om zowel lichaam als geest te kalmeren.

Reserveer nu
shantala massage + Hydrotherapie voor tweeling of vriendjes
25 min hydrotherapie
20 min shantala massage
90

Een unieke ervaring voor tweelingen of vriendjes, met hydrotherapie en Shantala-massage in harmonie, waardoor de band tussen de baby's wordt versterkt.

Reserveer nu

Veelgestelde vragen

De mogelijke reacties van een baby die voor het eerst gemasseerd wordt, kan verschillen per kind. Van meer rust en ontspanning gedurende de dag tot meer onrust gedurende de dag: soms moet een kindje wennen aan de nieuwe situaties. Als ouder/verzorger kun je verschillende vormen van massage proberen en de reactie van je kind observeren. Wat een kind in het begin nog niet prettig vindt, kan het een aantal weken later misschien wel als prettig ervaren. Je past je massage en oefeningen ook aan aan de ontwikkeling van je baby/kind.

Eén bezoekje voldoet om de gunstige effecten van een babymassage te zien. Het draait om veiligheid en geborgenheid en daar zal je vrijwel meteen de vruchten van plukken. Verhalen genoeg over huilbaby’s die na een sessie voor het eerst in weken weer een aantal uur aan een stuk kunnen slapen, of geconstipeerde kindjes die meteen een serieuze pamper vullen.

Voor een positief resultaat op lange termijn wordt dan weer aangeraden om minstens één keer per week je baby te masseren. Belangrijk daarbij is de massage rustig op te bouwen en telkens iets langer aan te houden, om uiteindelijk tot een ritueel van ongeveer dertig minuten te komen. Je hoeft ook niet telkens het volledige lijfje te masseren: je kan nu eens focussen op de voetjes, dan weer op de armpjes of de buik. Elke baby is ook verschillend en zal het ene al aangenamer vinden dan het andere. Een kindje dat al lang geen stoelgang maakte, zal misschien wat protesteren wanneer je druk op de buik uitoefent, maar zal er wel redelijk snel effect van voelen.

Heeft je kindje echt zwaar last van slapeloosheid of krampjes, dan wordt aangeraden om een tijdlang om de twee weken naar de baby spa te gaan. De combinatie hydrotherapie + massage zal dan extra veel effect krijgen.

Een Shantala babymassage bestaat voornamelijk uit strijken en in lichtere mate kneden van het fragiele lijfje. Klopjes geven, trillen en schudden zijn uit den boze.

-Bij het geven van de massage doe je best alle sieraden af

 

-Nagels knip je het best kort!

 

-Bouw je massage rustig op en begin altijd met je baby te masseren aan de linkerzijde.  ( de linkerkant is de gevoelskant van de mens )

Bij de eerste keren massage doe je elke massage oefening 3x

 

-We raden aan jouw baby zo’n uurtje voor de sessie te voeden en alvast een flesje bij de hand te houden voor erna. Een wellness sessie maakt kindjes immers hongerig. 


-Ook oververmoeide baby’s zullen niet goed reageren op de stormvloed aan nieuwe prikkels, probeer je kindje dus na een goed dutje mee te brengen.

 

-Verder breng je uiteraard schone luiers en lekker zachte kledij mee om het ontspannende gevoel extra lang te bewaren. 
Wij voorzien zelf de zwemluier, massageolie en handdoeken

 

 

Wanneer je baby onrustig wordt tijdens de baby massage, kan ik er een kleine yoga oefening tussen stoppen of neem ik je mee op de wobbel samen met je baby.

U kan enkel telefonisch annuleren voor uw afspraak. Dit tot 24 uur voor uw afspraak.