Wat is hydrotherapie?
Met een speciale drijfring kan je baby gewichtloos, veilig en comfortabel laten dobberen en bewegen in een warm bad van 35-37 °C.
Je baby ervaart zo voor het eerst terug het veilige gevoel van het vruchtwater in de baarmoeder. Floaten heeft een versterkend en versoepelend effect op je baby’s lichaam.
Positieve effecten
- De druk van het water op de borst van de baby vergroot de longcapaciteit en verbetert het ademhalingsvermogen.
- De lichte weerstand die de baby voelt in het water, maakt de botten en de spieren van de baby sterker.
- Verhoogt de spijsvertering en opname van voedingsstoffen, waardoor het spijsvertering stelsel wordt gereguleerd.
- Efficiënt bij kwaaltjes als reflux, constipatie, krampjes
- Verbetert de balans en de coördinatie van pasgeboren baby’s
- Goed voor de mentale en fysieke ontwikkeling
- Verbetert de motoriek van de baby
- De band tussen ouder en baby versterkt, omdat het de groei op een geheel nieuwe manier stimuleert.
- Het is bijzonder efficiënt bij kwaaltjes zoals :
Reflux
Constipatie
Krampjes - Een beter slaapritme
- Bevorderd de zwemreflexen
- Zelfbewustzijn
- Goed voor de bloedsomloop
- Goed voor het immuunsysteem
Hydrotherapie
Hydrotherapie + Shantala massage
Combineert hydrotherapie met een kalmerende Shantala-massage voor een complete ervaring.
Hydrotherapie voor tweeling of vriendjes
Speciaal ontworpen voor tweelingen of vriendjes, biedt deze hydrotherapiesessie een gezamenlijke en leuke ervaring in de baby spa.
Hydrotherapie + Shantalamassage voor tweeling of vriendjes
Dubbel plezier met hydrotherapie en Shantalamassage: ontspanning voor tweelingen of vriendjes in harmonieus samenzijn.
Veel gestelde vragen
In het geval van ziekte, hoge koorts en ontstekingen laat je dit beter aan jouw en je baby voorbijgaan – opgelet: dit betekent ook dat je na een vaccinatie, wanneer de kans op koorts stijgt, best thuis blijft.
Heeft je baby last van uitslag of eczeem? Vraag dan eerst raad aan de pediater.
Helemaal, hij is volkomen veilig ( CE- gemarkeerd). De doorsnede van zo’n ring is meestal negen centimeter, en het kan een gewicht van twintig kilo drijvende houden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je baby eruit zal glijden. Er wordt ook geen druk uitgeoefend op de nek aangezien de kin en het achterhoofd extra steun krijgen van het bandje. De meeste jonge baby’s voelen de ring trouwens niet zitten aangezien ze gewichtloos zijn in het water.
In het baby bad wordt geen chloor gebruikt en wordt het bad na elke sessie grondig gereinigd, ontsmet en van vers water voorzien. De Hoge Gezondheidsraad raadt chloor, zoals je ze in de meeste openbare zwembaden terugvindt, af onder één jaar omdat het aan de huid en longen veel schade kan veroorzaken.
Na elke sessie wordt het bad ververst en het filtersysteem door ozon gezuiverd.
Maximum 2 personen per baby. Het is belangrijk voor de baby dat het niet druk is. Zo kan alles vlot en rustig verlopen.
Wanneer je baby graag float, dan kan dat bijdragen tot de ontwikkeling en zijn zelfvertrouwen.
Baby’s die last hebben van reflux of krampjes, raden we aan om wat meer langs te komen.
Maar natuurlijk kies jezelf, hoe meer bezoekjes, hoe beter…!
Het is aan te raden om met kleine baby’s s’ ochtends langs te komen, best een half uur na de voeding. Of na een dutje is ook het ideale moment. Het is belangrijk dat baby’s niet te hongerig of te moe zijn net voor een sessie. Er is ook een mogelijkheid om je baby na de sessie te voeden. Maar als ouder ken je het ritme van je baby natuurlijk het best, dus plan je de sessie in wanneer je denkt dat het voor jouw baby het beste uitkomt.
De producten van Oh, Baby! zijn ontwikkeld in België. Ze zijn biologisch en veganistisch, verrijkt met pre-en probiotica en thermaal water. Ze zijn dermatologisch getest op gevoelige huid en hypoallergeen bevonden en daarom heel geschikt voor de gevoelige huid van jouw baby.
Het verloop van je sessie hangt af van de formule die je koos.
Iedere baby reageert anders tijdens de sessie. Daarom observeren we zijn/haar gedrag nauwlettend en passen we aan waar nodig. We zijn aanwezig voor al jullie vragen, maar respecteren jullie comfort en intieme momentje.
Bij een sessie starten we met hydrotherapie. Je krijgt van ons een zwemluierbroekje en plaatsen de floatring om je baby’s nekje. Dan is je baby helemaal klaar om aan het zwemmen en spartelen te beginnen. Daarna is het tijd voor de babymassage. Stap voor stap leer ik je hoe je zelf jouw baby thuis kan masseren. Naderhand kan je met behulp van deze technieken thuis de massage herhalen wanneer je wil. De zachte aanrakingen en methodiek geeft je baby een gekoesterd, veilig gevoel.
Een volledige sessie duurt ongeveer 45 tot 60 minuten, afhankelijk van het pakket dat je vooraf hebt gekozen. De baby kan ongeveer 25 minuten floaten. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoe de zij/hij hierop reageert. Het floaten wordt (optioneel) gevolgd door een shantala babymassage. Deze massage wordt uitgevoerd door een van de ouders (of begeleider) onder onze opvolging.
Bij ons kan je gebruik maken van een ecologische zwemluier, massageolie, een handdoek en drijfring. Verse luiers, billendoekjes, voeding en eventueel reserve kledij breng je zelf mee.
Ja, net voor de praktijk is er een ruime parking voorzien.
Betalen kan cash of via de Payconinq app.
U kan enkel telefonisch annuleren voor uw afspraak. Dit tot 24 uur voor uw afspraak.
Het is niet altijd even gemakkelijk om op tijd te komen met je baby. Bij voorkeur 10 min voor tijd aanwezig zijn. Ben je toch iets later dan het afgesproken uur, dan kan je inpikken in een sessie, of kunnen we indien mogelijk iets schuiven met onze planning.
Aangezien je als ouder gedurende de integrale sessie je baby zelf vasthoudt, zijn we er zeker van dat dit op een uiterst doordachte en veilige manier gebeurt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je baby niet uit het oog verliest. Reageert jou baby niet goed op de producten die we gebruiken, dan kunnen wij hiervoor ook niet aansprakelijk gesteld worden.
Omwille van juridische redenen moeten we alsnog vermelden dat Floatoase niet aansprakelijk kan gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen, al hebben we deze nog nooit zien gebeuren.